Liberty or Death
Ateljee Bar ja Royal Mojito, jota suosittelen lämpimästi
Cafe Esplanad ja herkkusämpylät
Primulassa oli hyvät eväät, mutta väittäisin että annokset oli jo vähän turhankin niukkia ja listalla yllättävän vähän vaihtoehtoja. Listan suppeus nyt ei ole synti kun vaihtoehdot olivat hyviä, mutta vaikken jättimäisten annosten kannalla olekaan niin kuitenkaan ei pidä joutua miettimään jäikö nyt nälkä vai ei. Maku siis kohdallaan, koko ei. Tilanteeseen sopiva miljöö ja rentous tulivat tarpeeseen shoppailupäivän jälkeen ja suosittelenkin, kun mielessä on rento paikka ja hyvä simppeli ruoka.
Primula
Tattitäytettyä maissikanaa
Uunilohta
Suklaakakkua ja kinuskikastiketta
Kun kerrankin jälkkärille jäi tarpeeksi tilaa, herkuteltiin lopuksi suklaatuorejuustokakulla ja kinuskikastikkeella sekä portviinillä. Portti on muuten loistava jälkkäri ihan yksistäänkin, jos alkaa vatsa olla täysi kun jälkiruokaan tullaan.
Helsingin reissun ja yleisen laiskuuden lisäksi on onneksi saanut aikaiseksi itsekin vähän kokkailla. Äidin katkarapurisotosta innoittuneena tein Pinaattirisottoa, joka onnistui erinomaisesti. Passaa tosi hyvin sellaisenaan tai lisukkeeksi esimerkiksi kanalle.
Pinaattirisotto
3-4 annosta
- 2 sipulia
- reilu nokare voita
- 3 dl risottoriisiä
- 1 pussi pakastepinaattia "kuutioina" (esimerkiksi Pirkka tai Apetit)
- 2 dl valkoviinia
- kasvisliemikuutio (Maggi FondCups tai Knorr Fond du Chef)
- 2 dl ruokakermaa
- 6 dl vettä
- valkopippuria
- suolaa
- 50-100 g parmesania tai pecorinoa (huomattavasti parmesania edullisempaa) raastetttuna
Silppua sipuli oikein hienoksi ja kuullota kattilassa voissa. Lisää sekaan risottoriisi, pinaattikuutiot, valkkari ja mausteet ja sekoita tasaiseksi. Vesi lisätään pikkuhiljaa aina edellisen haihduttua, joten lisää ensimmäinen noin desin loraus. Keitä risottoa yhteensä noin 20 minuuttia riisipaketin ohjeen mukaisesti. Raasta juusto ja lisää se risottoon ja sekoita juuri ennen tarjoilua.
Älä keitä risottoa liian kauan, sillä sen ei pidä muuttua riisipuuroksi. Purutuntuman tulee säilyä jyvissä ja risoton rakenteen olla "vetelää". Risoton teko ei mitään ydinfysiikkaa kuitenkaan ole kuten yleisesti jostain syystä oletetaan, joten älä pelkää sen kokeilemista. Sitä paitsi jos se sattuu puuroksi muuttumaan niin huoli pois, hyvää se on kuitenkin!
Käykäähän muuten ideoimassa Vialle uusia (parempia!) valmisaterioita Makumaestro -kisassa Facebookissa
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti